Bezienswaardigheden Zwolle

Sassenpoort Zwolle

De Sassenpoort is een van de best bewaarde monumenten van Zwolle. Het is een stadspoort die werd gebouwd in 1406. De Poort is opgebouwd uit 101.000 stenen als onderdeel van de stadsverdedigingswerken.

De Fundatie

Kom dit uitgebreide museum bekijken, het is zeker de moeite waard. Op de benedenverdieping is een omvangrijke keuze uit de eigen collectie beeldende kunst te zien, van de late middeleeuwen tot nu. Op de bovenverdieping met regelmaat wisselende exposities.

Stedelijk Museum Zwolle

Het Stedelijk Museum Zwolle richt zich op cultuurhistorie en actualiteit van de kunsten en de stad. Het museum bestaat uit een oud en een nieuw gedeelte. Het contrast tussen deze twee bouwstijlen is al bezienswaardig.

Stedelijk Museum Kampen

Het Stedelijk Museum Kampen heeft vier hoofdonderwerpen: Water, Religie, Rechtspraak en het Huis van Oranje. Het Stedelijk Museum Kampen heeft geschilderde portretten van alle stadhouders en koningen uit het Huis van Oranje. Alle Oranjes zijn ten voeten uit geschilderd: van top tot teen.

Theater De Spiegel

Theater De Spiegel: groots en met allure. Het prachtige theater aan het stijlvolle Spinhuisplein. Waar je heen gaat voor een complete avond uit.

Grote Kerk Zwolle

De Grote Kerk heeft een lange geschiedenis en staat op de lijst van Rijksmonumenten. Niet alleen het gebouw is bijzonder, ook in de kerk zijn monumenten en bijzondere objecten te vinden. Als je goed kijkt, zie je nog een gevelsteen uit de Romaanse tijd in de buitenmuur aan de Korte Ademhalingssteeg.

Sauna Swoll

Bent u op zoek naar een sauna in Zwolle? Sauna Swoll is de sauna van Zwolle. Voor een dag pure ontspanning gaat u hier naartoe. Sauna Swoll biedt een diversiteit aan mogelijkheden. Of u op zoek bent naar een geschikte sauna om uw poriën los te maken of onderuit te dompelen in een van de baden, u vindt hier een ruime keuze.